Köpa bostad på Costa del Sol

När du köper en bostad på Costa del Sol och i Spanien via en mäklare är det lite annorlunda än vad du är van vid från Sverige. I Sverige är fastighetsmäklare sedan 1984 ett av staten reglerat yrke och för att bli registrerad som fastighetsmäklare krävs en högskoleutbildning. I Spanien är titeln fastighetsmäklare inte skyddad, vilket innebär att i stort sett vem som helst utan erfarenhet och kunskap kan använda sig av den titeln.

Det är här Bostad Costa del Sol kommer in i bilden. Under 12 år har vår ägare Sven F. Källström drivit mäklarföretaget Alamo Costa del Sol Real Estate och har under sina 36 år i Spanien skaffat sig en stor samlad kunskap och har alla viktiga kontakter för att kunna guida dig genom köpprocessen och uppfylla din dröm om ett boende på Costa del Sol. Tillsammans reder vi ut några viktiga frågeställningar för att uppnå ett effektivt resultat. Var på Costa del Sol vill du bo, vilken typ av bostad söker du och hur mycket får det kosta?

Låt oss bli din personliga mäklare och rådgivare för dig som ska köpa bostad på Costa del Sol. Självklart ser vi också till att du får en svensktalande advokat vid din sida i köpprocessen och du skaffar alla nödvändiga försäkringar via ett svensktalande försäkringsbolag. Vill du ha en finansiering av ditt fastighetsköp med ett hypotekslån så får du kontakt med en spansk bank med svensktalande personal. Är bostaden du vill köpa behov av en renovering eller ombyggnad så sätter vi dig i kontakt med ett svenskt byggföretag som dessutom kan ansöka om ROT avdrag.

Köpprocessen steg för steg

Så går ett fastighetsköp i Spanien till,