Investera på Costa del Sol

Är du en av många som ser den stora möjligheten att få hög avkastning på en investering i fast egendom så kan bostadcostadelsol.com vara den perfekta samarbetspartnern till dig för att hitta det rätta investeringsobjektet. Efter över 35 år i Spanien har vi skapat de allra bästa kontakterna med både mäklare, byggföretag och finansieringsföretag som vi kan sätta dig i förbindelse med för att du ska få den optimala investeringsmöjligheten.

Låt oss titta på de mest vanliga investeringarna:

Köpa för uthyrning

Detta är det mest vanliga sättet att få avkastning på en investering. Det finns i huvudsak två sätt att göra det på. Det första är att man bestämmer när man vill utnyttja sin bostad under året och för den resterande tiden hyr man ut den. I de flesta fall täcker inkomsten från uthyrningen samtliga driftskostnader och i vissa fall även ge ett bidrag till betalningen av ett eventuellt hypotekslån. Det andra är att man inte har för avsikt att själv bo i bostaden utan enbart vill ha avkastning med hjälp av uthyrning året runt. Samt utnyttja en eventuell värdestegring för en framtida försäljning med god vinst.

Renoveringsobjekt

Ett mycket bra sätt att investera på Costa del Sol är att köpa en lägenhet, ett radhus eller en villa som är i stort behov av en upputsning eller till och med en mindre ombyggnad. Priserna är dessa objekt är oftast mycket förmånliga och här går det att få hög avkastning på sin investering. Viktigt är att man köper i ett populärt område och att man har ett professionellt byggföretag som utför renoveringen.

Bankåtertagande

Bankåtertag betyder att ägaren till en fastighet har haft ett hypotekslån och inte har skött detta vad gäller betalning av ränta och amortering. Banken har då genom sin inteckning i fastigheten tagit över den och säljer den vidare på den öppna marknaden. Eftersom banken är primärt intresserade av att få tillbaka sitt lån inklusive upplupna räntor så kan detta många gånger bli en riktigt bra affär för en köpare.

Mark för exploatering

Med detta avses att köpa ett markområde och utveckla den från grunden. Den kan handla om allt från en eller flera villor, ett block med lägenheter eller till och med ett fullständigt projekt med flera hundra bostäder. Vi förmedlar kontakten med säljaren av marken och sätter dig i kontakt med arkitekt och byggnadsföretag samt lämpligt företag för marknadsföringen av projektet.