Bank & hypotekslån

När du nu har bestämt dig för att uppfylla drömmen om att leva och bo Spanien och hittat en bostad som du vill köpa så behöver du ha en bankkontakt. Det finns många seriösa banker utmed Costa del Sol som du kan välja mellan.

Vi hjälper dig att välja en bank där du kan sköta alla dina bankaffärer och som dessutom erbjuder hypotekslån med bra villkor. Vi har arbetat med den banken i över 30 år och vi sätter dig i förbindelse med banken som dessutom har svensk personal på kontoret. Tryggt och skönt att behöva uppleva några språkproblem.

Spanskt hypotekslån för fastighetsköp i Spanien

Det är fullt möjligt att låna pengar till fastighetsköp av en spansk bank, vare sig du är resident eller inte. Om du väljer att finansiera affären med ett banklån i Sverige, måste säkerheten för lånet vara din svenska fastighet eller annan realsäkerhet i Sverige. Väljer du att finansiera en del av köpet med ett hypotekslån i Spanien, krävs att din spanska bostad sätts som säkerhet för lånet. Du kan aldrig pantförskriva en egendom som inte ligger i Spanien. Om du använder den bank jag rekommenderar så kan du också få ett förhandsbesked om du får ett hypotekslån utan att du har bestämt dig för vilken fastighet du kommer att köpa. Kontakta mig så sätter jag dig i förbindelse med banken.

Lånevillkor

Vid husköp för dig som har bostaden som ett fritidshus är det normala att man får låna mellan 60-70 procent av bankens värdering av huset. Notera att denna procent är på det lägsta värdet av säljpriset och bankens värdering. Man måste bevisa sin inkomst med senaste inkomstdeklarationen, sina skulder och tillgångar i Sverige. Amorteringstiden är max 25 år beroende på låntagarens ålder. Spanska banker har en övre gräns för låntagaren på 75 år för lånets återbetalning. Detta innebär att en person som är 60 år och söker ett bostadslån får maximalt 15 års amorteringstid. Om du är fast bosatt i Spanien och har residencia kan du få låna upp till 70 procent av värderingen om du har regelbunden inkomst.

För att söka lån i en spansk bank behöver du följande dokumentation: