Varför köpa nyproduktion på Costa del Sol?

Försäljningen av nya bostäder ökar mer än någonsin i hela Spanien och speciellt på Costa del Sol. Svenska kunder har mer och mer upptäckt fördelarna med nybyggda bostäder. I Spanien var ungefär var fjärde bostadsköp som svenskar gjorde senaste åren en nyproduktion. Så intresset är stort! Samtidigt skiljer det sig lite åt jämfört med om du köper en äldre bostad.

Det finns flera fördelar med att köpa en nyproducerad bostad i Spanien. Och allt fler upptäcker dem! Men att köpa nyproduktion skiljer sig lite från andra bostadsaffärer.

Vilka fördelar får du med att köpa en ny bostad?

Nyproduktion i Spanien ger dig samma fördelar som hemma: Du får den senaste byggtekniken. Ljusa och moderna lägenheter med stora heltäckande fönster. Många nya projekt har spa, gym, flera pooler, garage och stora terrasser. Förutom att allt är nytt, fräscht och oanvänt finns många fördelar att välja en nyproducerad fastighet. Planlösningen och ljusinsläpp är oftast byggd utifrån en modern standard.

Är det säkert att köpa nyproduktion?

I dag är det säkert att köpa nytt av flera skäl. Alla byggföretag måste numera erbjuda köparen en bankgaranti för alla de belopp som köparen betalar. Att detta finns på plats kontrollerar din advokat noggrant innan du betalar till säljaren.

Finns det nackdelar med att köpa nyproduktion?

Om du vill flytta in omgående i din nya bostad så kan det vara en nackdel att köpa nytt. Projektet är ofta under byggnation och i vissa fall i ritningsskedet. Då kan det ta mellan 12 – 18 månader innan du kan flytta in.