Flytta till Spanien – ett privilegium

Drömmen om att leva och bo i Spanien är populärare än någonsin och har förverkligats av tusentals svenskar genom åren.
Även min dröm blev sann till slut och 1985 bestämde jag mig för att lämna Sverige och flytta till Spanien. Det var meningen som ett provår men det var ett av de bästa besluten jag har fattat under hela mitt liv och jag är fortfarande kvar. Att flytta till Spanien blev ett spännande äventyr som jag önskar att få dela med mig med till andra svenskar.
Att köpa en lägenhet i Spanien är det mest vanliga för svenskar som vill skaffa sig en fritidsbostad i Spanien. Köpa hus i Spanien är mer vanligt för familjer som planerar att tillbringa längre tider eller bosätta sig permanent i landet.

Bra klimat för både kropp & plånbok

Att flytta till Spanien är som pensionär har blivit mer och mer vanligt. Det varmare klimatet är självklart en stor anledning men det finns också en ekonomisk anledning. En svensk pensionär som flyttar till Spanien får mer i plånboken varje månad. Lägger man dessutom till lägre levnadsomkostnader så kan ekvationen bli riktigt angenäm.
För äldre människor med slitna kroppar är det en stor lättnad att inte ha så stora svängningar i temperaturen. Det är inte bra för en gammal kropp att gå från en centraluppvärmd lägenhet i Stockholm med 22 grader varmt, ut i 10–15 graders kyla, det är läkare helt överens om.
Kostvanorna är en ytterligare anledning till att många väljer att bo i Spanien. Den så kallade medelhavsdieten, som består av grönsaker, fisk, bröd, olivolja och rött vin, är numera ganska allmänt accepterad som en av de mest hälsosamma i världen. För personer som lider av astma eller reumatism är det rena himmelriket att flytta till Spanien. Liksom för alla som ofta får förkylningar, lunginflammation eller lider av bronkit.
Spanien är ett sådant mångskiftande land att det känns som flera länder i ett och det är svårt att veta var man ska börja. Oavsett om du vill njuta av strand, berg, torra slätter, tropiskt klimat, skidåkning, vandring, eller långa, varma kvällar, så har Spanien det du letar efter. Det spanska folket är utåtriktat, de vet hur man njuter av livet samt älskar att äta och festa. Spanjorer är lojala vänner och har stark anknytning till sin familj. De är stolta över sitt land och visar ofta hur mycket de uppskattar oss utländska medborgare, som har valt att bo här.

Gör verklighet av drömmen

Om du funderar på att göra verklighet av din dröm och flytta till Spanien är våra gratistjänster den perfekta starten! Vi finns vid din sida och kan hjälpa dig att navigera i det spanska byråkratiska systemet och hitta den perfekta bostaden för dina behov. Hör av dig med dina frågor – vi ser fram emot att få vara en del av din resa!